Pagini

miercuri, 24 aprilie 2013

A fi sau a nu fi?!

Cu totii cunoastem celebra afirmatie"A fi sau a nu fi",scrisa de insusi William Shakespeare, dar cati dintre noi au incercat sau incearca sa ii dea de capat, sa si-o explice, sa o exprime? Nu stiu cati...nu vreau sa stiu cati...Vreau doar sa va spun conceptia mea fata de aceasta afirmatie.
A fi sau a nu fi: pentru mine inglobeaza insasi destinul, reusita, esecul si fiinta omeneasca...toate acestea in doar 6 cuvinte. De ce?! foarte simplu de ce : afirmatia in sine iti arata cele doua cai...cea a afirmatiei, si cea a penumbrei, acea cale obscura, acea cale uitata de toata lumea. Astfel ni se da posibilitatea de a ne ridica in fata tuturor si de a ne exprima...de a pasi din obisnuit, de a creea lumea pe care am visat-o mereu!!!Ceea ce vreau sa demonstrez este ca fiecare dintre noi poate iesi cu ceva in evidenta..poate schimba ceva...poate arata lumii ca nu mai este nimeni ca si el...si totusi...de multe ori...nu vrem sa ne afirmam. Ramanem in bezna...in obscuritate, in necunoscut sau in anonimat.Cauza este necunoscuta...cert este ca toti avem motive diferite de a ascunde ceea ce suntem, de a nu fi ...si totusi...nu toti sunt asa. Mai sunt cei care s-au saturat de tot si sunt neintelesi de societate, cei marginalizati si cei care nu mai au nimic de pierdut.  Iar de acolo putem afirma ca vin cei care vor sa FIE vor sa schimbe ceva...cei care isi accepta destinul si arata lumii ca nimeni nu este ca ei, ca sunt unici si mai ales ca POT. Astfel, revenind, eu pot fi sau nu pot fi tu poti iesi din umbra sau el sau ea sau oricine altcineva, dar putem sta in umbra si putem critica si urla si incerca sa ii injosim pe cei care SUNT dar ei sunt acolo sus ...unde nimeni si nimic nu ii poate cobora...sunt acolo cu un motiv, si-au castigat locul acolo si acolo vor fi mereu!!!Viata in sine este ca si urcatul pe scara...cu cat risti mai mult, cu atat ajungi mai sus! Dar daca iti este frica de inaltimi si nu vrei sa iti depasesti acea frica de inaltimi vei ramane la mediocritate,adica pe pamant unde multi au fost si multi vor fi, iar pe scara putini au fost si mai deloc vor fi!!!
Concluzia?! Avem doua cai! Alegeti bine calea voastra. Viata nu este un joc!!O data inceputa...nu poate fi luata de la capat!

Un comentariu: